5 идеи за подобряване на интериора

Интериор за всекидневна
0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Искате ли идеи, чрез които да обзаведете вашия хол или всекидневна? Ако отговорът е положителен, то тази статия вероятно ще ви сте стори полезна. Тук ще споделим няколко практични препоръки, чрез които да превърнете хола и всекидневното помещение в най-удобното и практично място от жилището ви. А сега ви желаем приятно четене и се надяваме, че ще се възползвате от нашите интересни напътствия за обзавеждане.

Избор на диван мека мебел.

Започваме с най-важното, а именно мястото, където ще релаксирате вечер след работа. Изберете диван, който да ви предоставя пълни удобства и възможност за релакс. Твърдостта на дивана е нещо, което е доста обсъждано и е факт, че всеки избира според своите предпочитания. Няма точна рецепта, някой хора предпочитат класическите дивани, меки като облаче, в което да потънат от разкош и удоволствие. Други хора предпочитат по-твърдия и изпънат модерен диван, заради възможността да се насладят на здравословен и ергономичен начин на лежане. Твърдия матрак наистина е силно препоръчителен от здравословна гледна точка, за да държите изпънат гръбначния ви стълб и да се предпазите от изгърбване. Що се касае до самия матрак на дивана, гледайте той да е антибактериален и удобен с перяща се дамаска. Напоследък станаха много популярни диваните с мемори пяна, които са силно препоръчителни, заради функционалността им. Ако помещението ви позволява си вземете ъглов диван с удобна лежанка, където ще може да се отпуснете и насладите на спокойна вечер със семейството.

ъглов диван в хола

Фотьойли и табуретки.

Тези удобни кресла не бива да бъдат нито прекалено големи, нито твърде малки. На пазара ще откриете много и различни видове и дизайни, от които да избирате. Важното е да имате достатъчно пространство за разполагането на фотьойлите около холната маса и в опозиция на дивана. Така ще постигнете нужната симетрия в помещението. Желателно е фотьойлите и дивана да бъдат от една серия, за да си кореспондират по отношение на дизайна. Пространството между всеки фотьойл трябва да позволява да се преминава удобно, да има място за слагането на лампион, кошница с любимите списания, зарядните за мобилните устройства и други лични вещи.

Скрин в хола.

Модерните скринове не заемат много пространство във всекидневната или хола за гости. Те са компактни и лесни за преместване, така че заложете на тях. Класическите ретро скринове са красиви, но ви лишават от свобода, а също така се местят трудно и неприятно. Понякога може да седят малко “грубо” ако останалите ви мебели и дивани са по-модернистични.

Подова настилка

Тук може да развихрите фантазията си. Вие решавате дали ще сложите класически дървен паркет, или по-евтин ламинат. Естествено не бива да забравяме и едно приятно килимче, което да стои като акцент в тази стая. В повечето магазини за обзавеждане ще откриете куп идеи за най-добрата подова настилка за хола. Осведомете се за класа устойчивост, така че подовата настилка да не се изтърка или драска при местене на мебелите или дивана.

Врата за всекидневната

Препоръчваме ви бели интериорни врати, понеже белия цвят се комбинира с всеки друг цвят и нюанс в интериора. Заедно с дивана в стаята, вратата е едно от най-видимите неща като говорим за всекидневна. Вратата е важна част от помещението, тъй като от нея зависи да подобри дизайна на стаята и да ви радва с приятни цветове и шарки. Скучните врати от талашит не са вариант за вас, така че вижте най-новите класически или модерни модели.

В обобщение

Това бяха нашите 5 предложения за подобряване на интериора и мебелировката в хола и всекидневната. Надяваме се тези приятни хрумвания за обзавеждане и смяна на дивана да ви помогнат. Съветите са приложими и най-важното не са толкова скъпи. Сега оставяме на вас да изберете съответните мебели, и да ги добавите в помещението, където отпочивате и релаксирате след тежките работни дни.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 Pin It Share 0 0 Flares ×