С какво алуминиевите прозорци превъзхождат пластмасовите?

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 0 Flares ×

Много се изписа по темата за ПВЦ дограмата и нейните положителни качества. Разбира се, повечето твърдения свързани с плюсовете на дограмата от поливинилхлорид са истина. Сега обаче ще разгледаме някои предимства на алуминиевата дограма пред пластмасовата, тъй като такива съществуват и за нас е важно да бъдем реалисти, и да вникнем в детайлите.

По-малките компании производители на PVC дограма дават гаранция за продуктите си от 5 до 10 години. Топ брандовете като: Rehau, Salamander, Aluplast или Veka пък предлагат гаранционен срок от впечатляващите 20 или 30 години. Що се отнася до съвременната алуминиева дограма, то тя идва при крайния потребител с дълга гаранция от 50 години.

От изнесените гаранционни срокове разбираме, че алуминиевите профили са по-издръжливи от пластмасовите. Те имат голяма устойчивост срещу лошите атмосферни условия и това ги прави предпочитани за обекти, където времето предлага дъжд, сняг, студ и заледяване. Освен това, алуминият е материал, който се съпротивлява при земетресения и възникване на пожари.

Що се касае до екологичната гледна точка и тук алуминиевата дограма превъзхожда ПВЦ варианта. При производството на алуминиеви профили не се отделят вредни вещества за природата, а това е от голяма важност за милиони и дори милиарди хора в световен мащаб.

Всички знаем, че при изработката на ПВЦ профилите се добавя олово, а последното не кореспондира с добрите изисквания за екологосъобразност. Въпреки всичко, сегашните производители се стремят да тушират вредата посредством иновативни технологии и специални смеси, които се добавят при създаването на съвременните PVC прозорци.

Не пишем тази статия, за да омаловажаваме качествата на пластмасовата дограма. По статистика именно тя е предпочитана заради достъпната цена, топло и шумоизолационните качества, отличната визия и не на последно място устойчивостта на климатичните промени. Нашата цел е просто да илюстрираме преимуществата на алуминиевите прозорци в наши дни.

Ако поръчате дограма от известен производител била тя алуминиева, била пластмасова, със сигурност ще получите продукт, който да предпази вашия дом или работно място от топлини загуби, корозия и други проблеми. Идеята за смяна на дограмата се появява тогава, когато усетите, че е дошло времето да подобрите енергийната ефективност в обектите ви. Надяваме се тази наша статия да е била полезна за читателите, и да сте си извели правилните поуки.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 0 Flares ×