Как да направим правилния избор на климатици

Ние бихме казали така – има няколко съществени неща с които трябва да се съобразите при избора на климатик.

Климатици за отопление, климатици за охлаждане или и за двете функции ви трябват?

Тук най лесно се прави избор при положение, че ще ви е нужен климатик и за отопление и охлаждане.

Също лесен е изборът при положение че ще се ползва само за охлаждане то тогава един конвенционален климатик среден клас ще ви свърши чудесна работа.

Ако обаче ще се ползва рядко за охлаждане и по-често за отопление то тогава трябва със сигурност да погледнете инверторните модели. Ще попитате защо.

Това е така защото конвенционалните климатици работят добре до определена температура. Когато ви се налага да ползвате тези стандартни модели за отопление, той ще ви бъде полезен да речем при температура от -5°С до -10°С след това вашия отоплител няма да може да продължи да работи.

Това е така защото компресорите на този тип машини в процеса на своята работа се включват и изключват при което той работи с цялата си мощност до достигане на зададената температура в помещението.

Поради тази причина конвенционалният air conditioner е много по-неикономичен и неудобен, когато е нужно да работи при ниски температури. За климатичните условия и природни дадености, в които се намира България, най-добрия избор са инверторните климатици.

Климатици за колко голямо помещение (жилище или офис ) са ви необходими?

Тук трябва да уточним размерите на вашето жилище. До каква външна температура ще работи климатикът?

Важно е да сте наясно с тази информация, ако сте решили да си закупувате климатик за отопление който ще работи при ниски температури

Климатици цени как се образуват?

Цената на климатиците се определя с отговори на серия от няколко въпроса .

Като си отговорите на следните въпроси свързани с избора им ще имате ориентировъчна цена:

За отопление и/или за охлаждане ми е нужен климатик?
Колко голямо помещение трябва да обслужва вашия air conditioner?
Колко ниска ще бъде външната температура при която ще се налага той да работи?

Всички тези отговори ги има в една обща характеристика на всеки от предлаганите в Интернет климатици.

Ето как изглежда тя:
Модел: MSR-09
Марка климатици: Мидеа
Тип климатици: Конвенционален/Инверторен Важно! – Тук трябва да направите своя избор, за какво ще ползвате устройството. За отопление, охлаждане или и за двете, след това до каква външна температура ще му се налага да работи зимата)
Квадратура която климатика ще трябва да топли или охлажда: 15-20 кв.м
Цена на климатика: 1329лв

Като според нас най-добрия избор е инверторния климатик той ще охлажда и ще топли еднакво добре, но ще ви спести от сметките за ток.

Разбира се при избора на подходящ модели има и още много допълнителни фактори, които са не по-малко важни. Например видове филтри и възможност за йонизация и биологично пречистване на въздуха, wi-fi управление, възможност за вкарване на пресен въздух отвън, нощен режим, ниски нива на шум и много други екстри.