Кои са най-ефективните канали за онлайн реклама?

ефективни канали за онлайн реклама

Отминаха дните, когато бизнесът можеше да пренебрегне дигиталния маркетинг, създавайки своята цялостна маркетингова стратегия. Терминът “дигитален маркетинг” е използван за първи път през 90-те години на миналия век, когато дигиталната ера настъпва. Въпреки това, повече от 30 години по-късно, днес все още има компании, които го пренебрегват и не успяват да вземат максимума от ползи, които той може да предложи. Вижте кои са най-ефективните канали за онлайн реклама и как да ги използвате за вашия бизнес.

Ето кои са най-ефективните канали за дигитален маркетинг за вашия бизнес.

Уебсайтове (маркетинг със съдържание)

Един уеб сайт е задължителен инструмент за Вашия бизнес, тъй като Ви предоставя специална платформа, където можете да образовате аудиторията за Вашата марка, продукти и услуги. Това изисква солидно разбиране на Вашата целева аудитория и ефективна маркетингова стратегия за съдържание.
Какъвто и да е размерът на компанията, когато създадете уебсайт, той може да даде на Вашия бизнес онлайн присъствието, от което се нуждае, за да комуникира и/ или да продава на потенциални клиенти. Независимо дали Вашият бизнес се занимава с електронна търговия или е нещо, което е по-ориентирано към услуги, било то B2C или B2B, определено трябва да инвестирате в уебсайт.

Имейл

Има няколко причини, поради които е толкова трудно да премахнете имейла като канал, който осигурява средна до висока възвръщаемост на инвестициите за Вашия бизнес. Но едно по-специално нещо, което не можете да отнемете от имейла, е неговата гъвкавост. Въпреки че това може да не е най-новата налична технология, той Ви позволява да прилагате най-новите тенденции в маркетинга на съдържанието, като персонализиране и автоматизация, без да ощетявате маркетинговия си бюджет.
Имейлът също има способността да поддържа други маркетингови цели, така че не е изненадващо, че 73% и 63% от B2B маркетолозите казват, че имейлът е техният основен инструмент за генериране на потенциални клиенти и съответно увеличаване на приходите.

Социални медии

Маркетингът в социалните медии е в този списък поради някои много полезни причини, но не става въпрос само за потребителите на социални медии, които достигат 4,48 милиарда. От канал, който хората използват за установяване на лични връзки, социалните медии се превърнаха с мощни платформи за реклама на бизнесите.
Сред най-популярните от тях се нареждат Facebook, Instagram, LinkedIn, Youtube и още много други, които предлагат възможността изключително прецизно да таргетирате потребителите, които искате вашата реклама да достигне, както и да получите голям данни, които да анализирате, за да може лесно да оптимизирате рекламните си кампании и в бъдеще.
Ако все още не сте се възползвали от възможностите за реклама на най-голямата социална мрежа или не постигате задоволителни резултати, тук може да откриете професионални услуги, които да ви помогнат: https://seomax.bg/services/facebook-ads/.

Органично търсене (SEO)

Знаете ли, че над 63 000 заявки за търсене с Google се изпълняват всяка секунда? Само си представете колко хора търсят в интернет! Като се има предвид, че хората използват търсачките за проучване, пазаруване и забавление, възможностите за бизнеса са огромни!
Когато потенциалните клиенти или купувачи търсят продукти или услуги, те са склонни да се насочат към тези сайтове, които се класират по-високо в резултатите от търсенето. Отличаването от конкуренцията на този етап означава, че ще улавяте нови възможности органично, като стимулирате постоянен поток от потенциални клиенти.
Докато възприемате най-добрите SEO практики – изследване на ключови думи, оптимизиране на публикации в блогове и създаване на съдържание с възможност за свързване – подобряването на класирането в търсачките ще стане много по-лесно.

Платено търсене (SEM)

На пръв поглед може да изглежда немислимо платеното търсене (наричано още SEM) да има потенциал да Ви даде възвръщаемост на инвестициите. В крайна сметка Вие плащате за всяко кликване, което получавате, за разлика от SEO, където хората Ви намират органично (и технически безплатно).

Предимството на използването на платено търсене е, че рекламите Ви се показват над резултатите от органичното търсене, което ги прави по-видими за потребителите. Дори ако трябва да плащате за всеки път, когато потребител щракне върху Вашата реклама, все още има голяма стойност – парична и друга – която може да се получи от платеното търсене.