Как да изберем комарници за дома?

комарник
0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Ако искате да предотвратите навлизането на комари и други насекоми в дома ви, трябва да знаете как да изберете правилните мрежи против комари за прозорци. Има няколко вида за избор: магнитни, за вграждане, с фиксирана рамка и плисирани. В тази статия ще разгледаме плюсовете и минусите на всеки тип. Ако имате някакви въпроси, не се колебайте да се свържете с нас. След като прочетете нашата статия, ще бъдете по-подготвени да изберете комарници.

Вградени комарници

За да предпазите дома си от ухапванията на досадните комари, трябва да поставите комарници на прозорците и вратите. Има различни видове мрежи против комари, всяка със своите плюсове и минуси. Инвазивните изискват допълнителни отвори и инструменти, докато неинвазивните мрежи могат лесно да бъдат монтирани. Вградените комарници са неотваряеми и са поставени директно на прозорците. Те са поставени от фирмата, която е поставила дограмата ви, и ако се наложи смяна, ще трябва отново да се обадите на тях.

Магнитни мрежи против комари

Има много предимства от използването на магнитни мрежи за прозорци, за да се предпазите от комарите. Тези прости екрани не се нуждаят от винтове или дупки за монатж, което ги прави изключително лесни за поддръжка. Предназначени са за прикрепяне на всички видове прозорци и врати, без да нараняват касата. Магнитните мрежи се почистват лесно и изглеждат стилно, без да нарушават външния вид на вашия дом. Освен това, са много удобни, тъй като могат да се монтират лесно и без да е необходимо да променяте съществуващата рамка на вашия дом.

Комарници с фиксирана рамка

Комарниците с фиксирана рамка са най-рентабилните и лесни за монтиране. Ето някои от предимствата на комарниците с фиксирана рамка. Ще можете да се наслаждавате на сън без насекоми дълго време!

Класическите комарници се закачат на рамка, която се отваря и затваря, като врата. Те са най-подходящи за стаи с изглед към балкон или тераса. Предлагат се с единични или двойни врати, а механизмът за затваряне варира в зависимост от това как са закрепени. Предлагат се с алуминиеви и пластмасови рамки, както и в неутрални цветове или цветни рамки. Тъй като са толкова издръжливи, те са добър избор за стаи, където пространството е проблем.

Комарници плисе

Плисе мрежите за прозорци за комари имат двойна цел: да предпазват хората от насекоми и да подобряват естетическия вид на къщата. Тези противонасекомни мрежи са направени от фибростъкло или друг материал, който се сгъва и държи затворен с въжета. Обикновено се монтират към стъклопакет, но могат да се монтират и на други видове прозорци, като алуминиеви или дървени.

Когато избирате мрежа за прозорци, уверете се, че размерът на мрежата е подходящ за прозорците и вратите. Ако мрежата е твърде малка, тя ще остави празнини отстрани и може да пусне насекоми. Ако размерът на мрежата е твърде голям, може да е трудно да се монтира.

Една от водещите компании в България са монтаж на дограма и комарници е Премиум пласт. Можете да разгледате разнообразните им предложения на техния уебсайт.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 Pin It Share 0 0 Flares ×