Как да се подготвим за лазерна епилация на лице

Лазерна епилация на лице
0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Преди да се подложите на лазерна епилация на лицето, трябва да се подготвите с подходяща грижа за кожата и щателно ексфолиране. Трябва също така да се въздържате от използването на продукти за изкуствен тен три до четири седмици преди лечението. Цялата процедура обикновено продължава 20 минути и включва бърз разговор с вашия козметик. Вашият грим също трябва да бъде премахнат. След процедурата топлината от лазера остава в зоната за 24 часа. Тази топлина може да причини някои кожни странични ефекти, като зачервяване или струпеи.

Цена на лазерна епилация на лицето

Когато търсите специалист по обезкосмяване по лицето, важно е да проучите всичко добре. Цените могат да варират според студиото и локацията му.

Първата стъпка за получаване на лазерна епилация е консултация. Дерматолог ще прецени дали сте добър кандидат. След това лечението ще се извърши с помощта на лазер. Въпреки че процедурата е по-скъпа от кола маска или бръснене, тя ще ви спести време и пари в дългосрочен план.

Лазерна епилация на лице - цена

Цената на лазерната епилация на лицето варира в зависимост от няколко фактора. Вашият козметик може да ви даде оферта за всяка процедура. Освен това той или тя ще предложи броя на сесиите, необходими за трайно намаляване на космите. Те могат да варират в зависимост от това как косъмът реагира на лечението.

Странични ефекти от лазерната епилация

Един от честите странични ефекти на лазерната епилация на лицето е зачервяването на кожата. Това може да бъде по-лошо в чувствителните зони, но обикновено отшумява за няколко часа. Може също да изпитате леко подуване и дразнене. Това е сравнимо с последствията от кола маска, но е временно. Най-добрият начин да минимизирате риска е да поддържате зоната добре хидратирана.

Преди процедурата трябва да избягвате бръснене, скубане, кола маска или електролиза. Тези процедури могат да нарушат космените фоликули и да доведат до раздразнения. Освен това, трябва да избягвате приема на лекарства за разреждане на кръвта или противовъзпалителни лекарства.

В редки случаи лазерната епилация може да доведе до малки пъпчици по третираните зони. Това се случва, защото лазерната топлина отваря порите, причинявайки мъртвите кожни клетки и бактериите да останат вътре. Тези бактерии могат да причинят образуването на пълни с гной мехурчета. За щастие, можете да сведете до минимум тези странични ефекти, като приложите подходящ режим за грижа за кожата след лазерна терапия. Това ще позволи на кожата ви да диша и ще изчисти мръсотията.

Лазерна епилация на лице - странични ефекти

Подготовка за лазерна епилация

Подготовката за лазерна епилация на лице започва с цялостно почистване на мястото на третиране. Уверете се, че цялата козметика, включително овлажнители, са отстранени от зоната. Трябва също да измиете лицето си със сапун и вода. Не носете грим или парфюм поне час преди това. Също така, уведомете вашия козметик, ако приемате някакви локални лекарства. Някои от тях могат да попречат на процеса на лечение и да направят кожата по-чувствителна към лазерна светлина.

Гримът може да попречи на прецизността на лазера и да блокира космените фоликули. Важно е лазерът да има достъп до космените фоликули без никакви пречки. Също така е най-добре да избягвате да използвате каквито и да е овлажнители или кремове върху лицето си, тъй като това може да причини дразнене след процедурата.

Лазерната епилация на лице е много бърза и сравнително удобна. Процедурата може да отнеме между 15 минути и час. Повечето клиенти съобщават за лек дискомфорт по време на лечението. След първото лечение ще забележите постепенно намаляване на растежа на косата.

Лазерна епилация на лице - подготовка

След консултация с козметика трябва да предприемете необходимите стъпки за подготовка за процедурата. Не забравяйте да обсъдите рисковете и ползите от лазерната епилация. Също така, не забравяйте да проучите цената и степента на успех на всяко лечение. Вашата първа среща с козметика трябва да включва преглед на вашата медицинска история. Бъдете честни за вашите лекарства, алергии и медицински състояния.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 Pin It Share 0 0 Flares ×