Как се почиства сифон в банята

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Така познатите ни сифони за баня са устройство, което се използва за предотвратяване на преливането на течности от тоалетната. То работи чрез свързване на малка, закрепена с щипка тръба към преливника, разположен в резервоара на тоалетната чиния. Преливната тръба е често срещан източник на течове в домовете и е основният източник на загуба на вода.

Защита от обратен поток

Ако банята ви е измъчвана от сифон, има няколко различни метода за защита. Устройствата за предотвратяване на обратния поток могат да бъдат скъпи за инсталиране, но веднъж инсталирани, те са лесни за поддръжка. Тези устройства помагат да предотвъртят връщането на замърсена вода в тоалетната. Те могат също така, да предотвратят навлизането на обратни води и канализационни газове във водоснабдяването ви.

Ако търсите най-добрия антисифонен вентил, трябва да обмислите възможността да се свържете със специалист по напояване. Те ще познават законите във вашия район и също така ще могат да препоръчат най-добрия тип предпазител от обратен поток.

Почистване на тоалетен сифон

Ако се опитвате да почистите тоалетен сифон, първо трябва да огледате самия резервоар, за да се уверите, че няма видими петна. Важно е да поддържате резервоара чист, за да предотвратите натрупването на минерали и неприятни миризми. Ако резервоарът е непочистен, металните компоненти вътре могат да започнат да корозират и да ръждясат.

Ако забележите видими петна под ръба на тоалетната чиния, дюзите може да са запушени. Понякога тези петна са трудни за

забелязване, защото са в нюанси на цвета, но все пак са там. Освен това те могат да накарат тоалетната да промива по-неефективно,  което означава, че трябва да повторите процеса отначало.

Почистване на сифонната струя на тоалетната чиния

Почистването на тоалетната сифонна струя изисква няколко прости стъпки и почистващи препарати. За да започнете, изключете подаването на вода към тоалетната, което ще даде на почистващия разтвор достатъчно време да подейства. За да направите това, намерете спирателния вентил зад тоалетната чиния, който обикновено се намира близо до пода. Завъртете вентила по посока на часовниковата стрелка или го издърпайте напълно, ако вентилът е с бутон. Ако имате твърда вода, може да се наложи да инсталирате омекотител за вода.

Преливникът е голямата цилиндрична тръба в горната част на тоалетната чиния. Тази тръба обикновено има по-малка тръба вътре. Изсипете сместа от оцет в преливната тръба, като я оставите там за около половин час. Това ще помогне за разграждането на калциевите и минералните натрупвания в отвора на ръба. След като приключите, пуснете водата в тоалетната.

Почистване на сферичен кран против сифон

Ако наскоро сте си купили нова тоалетна, може би сте се чудили за правилния начин за почистване на сферичния кран. Макар че този процес не е труден, той може да ви помогне да получите по-добра ефективност на пълнене и да спрете постоянното пускане на вашия сферичен кран. Това е и чудесен начин за отстраняване на натрупаната твърда вода. В зависимост от вида на натрупванията, може да се наложи многократно прилагане на препарата.

Налични са няколко различни вида сферични кранове. Можете да намерите и модели, които се отличават с конструкция от лят месинг. Някои от тези сферични кранове са с регулируема височина. Важно е обаче да се отбележи, че този тип кранове вече не се произвеждат в съответствие с действащите водопроводни норми. Друг тип сферичен кран се нарича мембранен сферичен кран, който съществува от много години и е подобен на месинговите бутални сферични кранове. Основната разлика е материалът, от който е изработен пълнителният клапан. По-старият тип е изработен от лят месинг, докато съвременният тип е изработен от пластмаса.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 Pin It Share 0 0 Flares ×