Какво казват за нас дрехите и обувките, с които се обличаме

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 0 Flares ×

В този материален свят външния аутфит играе все по-решаваща роля за цялостната визия и възприемане на човека до вас. По избора на облекло, аксесоари, обувки, чанта и дори аксесоари като часовник и слънчеви очила е възможно да се констатира характера, темперамента и натурата на един човек. С малко наблюдателност може да се отгатне, дали той е интроверт или екстроверт, каква е професията му, неговите хоби и интереси. От облеклото ще разберем, дали той е стеснителен, ако носи дрехи и обувки в по-тъмни нюанси или е социален и отворен към света, ако се облича в пъстри и свежи цветове. Външният ви вид и комбинацията от обувки, дрехи и аксесоари със сигурност може да издаде на околните вашата индивидуалност, темперамент, духовно и интелектуално ниво и разбира се естетически вкус. Стилът на вашият тоалет и цялостен аутфит, обувки и аксесоари ще подскажат на отсрещната страна много за вашият характер, ценност, вкус и манталитет.

По начинът, по който изглеждате ще съдят за социалния ви статус, сферата, в която работите, длъжността, която заемате, семейно положение, възраст, та дори и хобито, таланта и политическата ви ориентация. Добрият психолог може да ви „прочете“ само с един поглед. Колкото и да се старае човек за да спази пропорции, форми, линии, материи и цветове винаги е добре да се консултирате с още някой. За да съчетаете най-подходящото за вас облекло трябва да се съобразите с вашата възраст, сезон, фигура, както и подходящото съчетание с обувки и аксесоари.

Умеем ли да изберем подходящо облекло и аксесоари?

Много е важно каква длъжност заемате в службата. Ако желаете да израствате в кариерата, дрехите, с които се обличате трябва да изразяват вашия стремеж към това. Не е необходимо да бъдете на ръководна длъжност за да сте лидер в колектива. Колкото по-представително изглеждате, толкова шансовете ви за развитие и последващ успех са по-високи. Добре е ако външният ви вид изразява самоувереност и мотивация. Не на последно място разбира се, са и знанията в областта, в която работите.

Характерът ви също определя личните ви предпочитания и пряко влияе върху избора и решенията, които вземате всеки ден. Начина на живот е определящ за стила на обличане и обратното е в сила. Ако например комбинирате стилно ежедневно облекло с кожена дамска раница, това ще бъде в синхрон с вашия кежуал стил. Ако отивате на фитнес или друг вид спорт на открито комбинацията между спортни дрехи и спортна раница би била подходяща. Ако размените обаче раниците, това би било странно за околните. Същото важи за обувките и другите видове аксесоари.

В днешно време жените и мъжете имат еднакъв шанс за по-високо образование. Това води до намаляване на отчуждението. Агресията изчезва, а сегрегацията се ограничава. Има равнопоставеност на двата пола във всички аспекти на живота. Условията за единодействие се подобряват. В тези условия външният вид е огледало на тези промени. Дамските дрехи все повече се доближават до мъжката мода и обратно, а мъжките се феминизират. Това съвсем не значи, че съвременните дами не трябва да изглеждат женствени и привлекателни.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 0 Flares ×