Колко време трябва да е детето ми навън?

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Има толкова много неща, за които трябва да мислите, когато става въпрос за отглеждане на дете. Трябва да вземете предвид техния физически растеж, умственото им развитие и социални умения. Въпреки това, един от най-важните фактори, които трябва да имате предвид, е колко време детето ви прекарва навън. Ако не се уверите, че детето ви прекарва достатъчно време на открито, тогава има голям шанс тo да развие физически и емоционални проблеми по-късно в живота. Можете да го снабдите с колело, скейборд или тротинетки, с които да се забавляват като излизат.

Неструктурирана игра

Искате ли да увеличите максимално времето, което децата ви прекарват навън? Вашето дете трябва да прекарва поне един час на ден в игри на открито. Може обаче да не знаете откъде да започнете.

Първо, помислете защо играта на открито е важна за развитието. Проучванията показват, че децата, които играят навън редовно, имат по-положителни поведенчески навици, отколкото техните връстници, които не го правят.

Второ, не забравяйте да включите както структурирани, така и неструктурирани дейности в деня на вашето дете. Те включват структурирани игри, като баскетбол или футбол, и неструктурирани игри, като бягане, хвърляне на фризби или игра с кола за бутане.

И накрая, уверете се, че сте модел за подражание за здравословно поведение. Например, покажете на детето си как да се забавлява, когато не си играе с приятел или член на семейството. Това може да помогне за изграждането на увереност и отговорност.

Двигателни умения

Двигателните умения са от съществено значение за растежа и развитието на детето. Те позволяват на децата да извършват ежедневни дейности, като ходене, бягане и скачане. Тези умения също са жизненоважни за спортните умения. Освен това те предоставят възможности за социализация.

За да развият тези умения, малките деца трябва да получат възможност да ги практикуват. Родителите трябва да насърчават тези умения чрез структурирана и свободна игра. Балансът между тези два типа игра е важен.

Най-добрият начин да помогнете на децата да развият двигателна координация, е чрез свободна игра. Това им позволява да изследват различни видове движения и да изградят увереност.

Различни предмети, включително топки, могат да се използват за насърчаване на физическата активност. Децата могат също да участват в игри с препятствия и игри за подреждане на блокове.

По време на тези дейности, децата ще упражняват груби двигателни умения като скачане, хвърляне, хващане и катерене. Този вид дейност може да се извършва на закрито или на открито.

Наблюдения на природния свят

За едно малко дете, наблюдението на природния свят е забавно и образователно преживяване. Националната академия на науките препоръча, че най-добрият начин за преподаване на наука е чрез използване на наблюдения.

Добрият стар лов на насекоми, е едно от най-приятните занимания с децата ви. Дори и да нямате заден двор, можете да намерите живи същества в парк. Уверете се, че имате под ръка някакво оборудване за наблюдение на природата, включително чифт бинокъл, закуски и комплект за първа помощ.

В духа на страхотното прекарване на открито, е добра идея да се уверите, че децата ви познават правилния етикет, преди да се осмелят да тръгнат сами. Това ще им даде предимство пред другите деца.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 Pin It Share 0 0 Flares ×