Мобилни компютри – новата мания

Таблети и лаптопи навсякъде с нас
0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Лаптопи, таблети и смартфони в движение с нас

Дойде време, когато всеки е забол нос в някакво високо технологично устройство: лаптоп, смартфон или таблет. Някой хора са така зомбирани, че не забелязват нищо около себе си. В автобуса, в метрото – навсякъде хората вместо традиционния вестник или книга, си носят мобилни електронни устройства. И ако преди няколко години можехте да видите младеж или млад бизнесмен с лаптоп на коленете, то днес ще видите почти единствено смартфони, електронни книги и таблети. Привлекателната сила на мобилните устройства се крие в тяхната лека и компактна конструкция, както и удобната и практична среда за ползване: Android или iOS. Да не говорим пък за цена – който желае да се сдобие с подобно устройство, но не иска да влага много пари, винаги може да си купи някое китайско менте и да му се порадва, макар и за кратко.

Защо за кратко ли? Защото на цена около 100 долара не можете да очаквате чудеса на техниката. Да, тези устройства имат всички стандартни функции и работят перфектно в първите дни. После вече едно по едно приложенията започват да отказват. Много скоро и батерията загива и започва да иска зареждане през няколко часа. После тъч скрийна не реагира адекватно и накрая устройството отива на боклука.

Затова, по-добре отделете малко повече пари и се огледайте за таблет или смартфон от доказана марка, за да не си хвърляте парите на вятъра. Когато се сдобие човек с желаното устройство, скоро така свиква с него, че иска постоянно да му е под ръка. Сега има много места с безплатен wi-fi и това позволява да се сърфира в интернет свободно. Точно това е идеята, на повечето хора, които купуват преносим компютър или таблет – да хващат Internet и да ползват skype и други приложения, просто докато си пият кафето или си почиват в парка.

Вярно е, че почивка с таблет в ръка не е почивка за очите и мозъка, нито за гръбнака, а краката просто плачат за разходка и дори малко джогинг. Обаче дори болките не могат да накарат хората да оставят мобилното устройство и да се поразкършат малко. Занимавката е голяма и пристрастяваща, а техно-поколението не може вече без електроника в ръка. Всички производители се надпреварват да прибавят нови екстри към устройствата си и всяко току що закупено, вече е остаряло, едва излязло от магазина. Това всъщност прави бизнеса с таблети, телефони, лаптопи и всякакви подобни джаджи толкова печеливш – всеки иска най-доброто и не жали пари, за да си купи последния модел, излязъл на пазара.

Естествено хората притежаващи ограничени финанси се ориентират към мобилни устройства и дори лаптопи втора ръка. Тяхното предимство е, че за много по-ниска цена може да си купите примерно лаптоп втора употреба от елитна марка и произведен за западния пазар. А както знаете качеството е различно. Избора оставям на вас, но във всички случаи гледайте да е известна марка и да има максимална гаранция. успех.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Вашият коментар