Най-добрите места за морски риболов в България

морски риболов в България
0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Повечето от вас знаят, че в България се лови риба най-вече в сладководни водоеми – реки, езера, язовири. И в това няма нищо лошо, но трябва да отдадем значение и на друг вид риболов, който е доста добре разработен в България – морският. Като ходим на почивка или се разхождаме по морския бряг често виждаме възрастни (и не чак толкова хора), които прекарват деня си с въдици в ръка на буните или на някоя лодка и ловят риба, която след това готвят или продават (а някои я пускат и обратно). В тази статия ще разгледаме най-добрите места за морски риболов у нас, като някои от тях са перфектни за вадене и на миди.

Синеморец

Поглед надолу на юг към Синеморец – едно от последните райски кътчета, които все още не са станали жертва на 100% на бетона и човешката алчност. Преди години това място беше запазило своя чар и автентичност, но много хора го намират за специално и до днес. И с пълно право. В същото време това си остава едно от най-хубавите места за гмуркане и вадене на миди, както и такова за морски риболов. Хващайте макарите за морски риболов и лятото ще се видим там!

Созопол

Тук правим важно уточнение, че говорим за водите около Созопол – често можем да видим местни хора, които имат собствени лодки да влизат навътре в морето и да ловят риба. Често те могат да се похвалят с приятен улов на чиста риба, която след това се превръща в невероятни ястия. Повечето ентусиасти ползват лодките си за туристически разходки наоколо по брега и до острова, а докато “капитана” на лодката чака въдицата вече е хвърлена във водата.

Варна

Някои от вас сигурно ще повдигнат вежди заради новините за замърсяванията на залива в последните месеци и с право, но след като този проблем бъде решен и отшуми, мястото отново ще бъде перфектно за морски риболов. Ако се разходите край буните ще видите, че рибарите са като врабчета на жица – всеки е застанал с въдица и кофичка и опитва да закачи улов. Най-голямата концентрация винаги е на фара на Морска гара, а обикновено ако искате да спрете може да си поговорите с хората – те са доста дружелюбни, а някои от тях имат много интересни моряшки истории.

Това са нашите селекции за най-добрите места за морски риболов у нас. Съвпадат ли с вашите впечатления? А фенове ли сте въобще на морския риболов? Споделете с нас в коментарите!

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 Pin It Share 0 0 Flares ×