Споделен или самостоятелен уеб хостинг?

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 0 Flares ×

Уеб Хостинг – споделен или самостоятелен уеб хостинг?
Уеб хостинг е услуга, за която една фирма или компания купува онлайн дисково пространство за съхранение на файлове, необходими на техния уебсайт да съществува в интернет.

Уеб сайт-а е необходим на фирмите за да популяризират своите услуги и продукти и да се свръзват със своите потенциални клиенти. Интернет е мястото , където повечето хора се срещат и взаимодействат.

Съществуват няколко вида хостинг услуги, достъпни за хората, на които ще потрябват. Линукс хостингът, се счита за една от тези услуги, които са много популярни на пазара. Този вид хостинг услуга се поддържа от Линукс – известна операционна система. Друг популярен сред видовете хостинг е Windows хостинга, който съществува благодарение на “Майкрософт”.

Виртуалните частни сървър или VPS сървърите са друг популярен вид уеб хостинг. Това са сървъри разделени на по-малки други сървъри като различни компютри. Това им дава възможност да бъдат независими един от друг.

Един човек може също да купи уеб пространство и да го продава на трета страна. Това се нарича риселър хостинг услуги – или препродажда на уеб хостинг. Хостинг риселърите печелят от това като търговци, защото закупуват сървърите на по-ниска цена.

Сайтът може да се хоства също така и чрез самостоятелен хостинг – когато фирма получава само място на определен сървър и да управлява уеб сайтовете си самостоятелно. Това е добър начин за поддържане на защитен сървър, защото няма да се споделя с други клиенти на хостинг фирмата.

Винаги ще има услуги, които отговарят на нуждите на различни клиенти, било то заради бюджета или предпочитанията.

Какъв уеб хостинг да изберете?

Всеки, който стартира сайта се нуждае от три неща – идея, име на домейн и уеб хостинг услуги. Без име на домейн и хостинг услуги, идеята никога няма да успее в интернет. Съществуват два основни избора, когато търсите уеб хостинг услуга – споделен или самостоятелен уеб хостинг. Почти всяка хостинг фирма предлага споделен хостинг, но много от тях не предлагат самостоятелен хостинг.

Каквo e споделен уеб хостинг

Споделен уеб хостинг е това, от което повечето хора имат нужда. Този избор най-често се използва за лични сайтове, блогове и други сайтове, които не се нуждаят от много пространство. Това, за което плащат е една част от един сървър. Споделените хостинг услуги могат да бъдат закупени за по-малко 2 долара на месец и почти всяка фирма има различен от друга компания хостинг план.

Какво е самостоятелен уеб хостинг?

Самостоятелните уеб хостинг услуги обикновено се използват за по-голям бизнес или интернет компания. Тези сайтове трябва да бъдат в състояние да съхраняват много повече информация, и да се справят с много по-голям трафик в даден момент. Това също позволява на фирмите, които наемат такава хостинг услуга да модифицирате сървърния софтуер за техните специфични нужди, както и избор на операционна система – опция, която често не е на разположение за споделени хостинг услуги. Един ден може да откриете, че вашият уеб сайт е нараснал твърде много за споделена уеб хостинг услуга. Но може би това не съвсем означава, че трябва да минете на самостоятелен уеб хостинг все още, или може би не се нуждаете от допълнително пространство. Въпреки това Вие желаете допълнително гъвкавост, която самостоятелната уеб хостинг услуга може да предложи.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 0 Flares ×