Тематични круизи за ценители

морски круизи за ценители

Тематичните пътешествия не са новост, но в последните години набират все повече почитатели. Отпуските на повечето хора са ограничени и когато намерят повече свободно време, те желаят да го прекарат сред съмишленици, а не просто на екскурзия сред пъстра тълпа непознати. Всъщност, тръгвайки на специализирани круизи хората ще срещнат много нови лица, но голяма част от пасажерите ще са хора, с които са имали контакти и преди.

За тези, които дори и през отпуската мислят за работа са предвидени специални круизи, на които се събират специалисти в дадена област и се провеждат семинари за повишаване на квалификацията. На подобно пътешествие не може да попадне всеки – в повечето случаи това е подарък от ръководството на фирмата към лоялни служители или пасажерите са от определени професионални среди. Ежегодно специалисти, свързани с определен бизнес получават покани за участие в речни круизи, на които ще се провеждат тематични семинари или обучения. На борда на круизния кораб, на който са събрани колеги от един бранш, се оформят връзки, запознанства и ценни контакти, които впоследствие ще са много полезни за работата им. Не на последно място е и обучението, което ще ги информира за новости в професията им, а разговорите и дискусиите след това ще са особено ползотворни за бъдещите им проекти.

Е, не всичко е работа. Много хора предприемат пътешествие по вода с идеята да си починат сред хора, с които споделят еднакво хоби. Така хора, любители на археологията потеглят на морски круизи, които ще ги отведат до места, съхраняващи древни артефакти. През деня ще обикалят руините, а вечер ще говорят на интересни за тях теми с приятни събеседници. На такива пътешествия човек се запознава с интересни личности, с които ще продължи да осъществява контакти и след пътуването.

На подобни пътувания се отправят любители на голфа или други спортове, като маршрутът им е насочен към най-добрите голф игрища или определени спортни съоръжения в света. Достатъчно е на борда на кораба да донесете личен багаж в куфари и специалната чанта за голф стикове и принадлежности. Така ще може да се наситите на любимата си игра, а едновременно с това да отморите в басейна, казиното, ресторанта или спа-комплекса на борда на кораба.

Едни от най-ранните хоби круизи са свързани с картите за игра – покерът често е бил сред забранените игри, затова феновете му са го практикували на борда на специално оборудван круизен кораб. На тези пътувания са се организирали и състезания, турнири и всякакви хазартни инициативи. В днешно време хазартът намира своето място на всеки кораб и много от пътуващите са тръгнали на круиз само за да залагат на воля.

Друг тип пътешествия са така наречените религиозни круизи. На кораба се качват вярващи, изповядващи определена религия и се понасят по вълните към светите за тях места. Круизът може да е предвиден по време, когато предстои голям религиозен празник или друго събитие, което вярващите смятат да отпразнуват заедно на кораба с подобаваща тържественост.

каюта на круизен кораб

Не на последно място са и круизите, събиращи семейства и хора, които обичат пътуванията през морета и океани. Едни от първите луксозни круизи са за семейни двойки и този тип пътувания са много актуални по всяко време. Те са предпочитани, както от млади, така и по-възрастни. Привлекателното е, че в рамките на 2 седмици може да обиколите цялото Средиземноморие например. Така в рамките на една ваканция ще посетите 3-4 държави и десетки градове, курорти и туристически дестинации.

Както се казва с един багаж, много места за почивка. Качвайки се на борда, вие разопаковате своите куфари си в кабината еднократно, а после може да обиколите много интересни места само с ръчна чанта или раница. А вечер, когато се приберете ви чакат всички удобства: удобната каюта, вкусна храна в ресторанта, любима напитка в бара, релакс с спа комплекса.

Всеки може да открие своя круиз, на който ще бъдат събрани хора, споделящи неговото хоби или други интереси. Просто изпратете запитване до някой компания, която ги организира и ще ви предложат подходящи тематични или туристически круизи.