Защо да рекламирате в Интернет?

Неограничените възможности на Интернет пространството улесняват изключително много всяка една компания да предлага своите услуги или продукти както на българския, така и на чуждестранния пазар.

В сравнение с традиционните, Интернет рекламата има много повече предимства каквито са например банер рекламата за пасивните клиенти и контекстната реклама за активните, както и оптимизация (SEO) за търсачките.

Защо да изберем SEO оптимизация на сайт или онлайн магазин

Предимствата на SEO оптимизацията са:

Възможност да достигнете до целева аудитория по определени ключови думи;
Високото доверие на потребителите към Вашия сайт;
Евтина цена на контакт, което е от значение.

Контекстната реклама

Контекстната реклама се използва в тези случаи, когато дадена компания не може да изведе уеб сайта си на първи позиции при търсене по определени ключови думи.

Този вид реклама също си има своите предимства:

Както и SEO, така и тя Ви дава уникалната възможност по зададени от Вас ключови думи да достигнете до целевата аудитория и да повишите както посетителите на сайта си, така и потенциалните клиенти;
Съответно възможността посетителите да се превърнат в купувачи е изключително голяма;
Възможност да се използват различни текстови и графични формати;
Възможност Вашият сайт да привлече посетители буквално минути, след като сте платили.

Ако компанията има за цел да популяризира услугата или продукта си, тогава се използва банер рекламата, която е най-ефективна в това отношение.

Има още много форми на Интернет реклама. Така например може да се публикуват рекламни видеа, реклами в онлайн игри, конкурси и т.н.

Банер реклама

Едно от най-голямото предимство на банер рекламата е, че в зависимост от настройката на таргета, има възможност да работите с различни целеви групи.
Друго голямо предимство е възможността да публикувате Ваши реклами в други популярни сайтове, както и на сайтове с общи интереси, профилирани сайтове в зависимост от възрастта, пола, интересите и т .н.;
Банерната реклама дава възможност да се използват графики, текстове, звук, анимация и всякакви мултимедийни технологии.