Съвети за здрави нокти

Хубави и здрави нокти
3 Flares Facebook 0 Google+ 3 Twitter 0 Pin It Share 0 3 Flares ×

След като зимата вече мине и замине, хвърлим ръкавиците и ботушите се открива истината за нашите нокти. Ноктите са един много важен атрибут на всяка една жена. Не забравяйте, че наред с лицето, дупето и косата едно от първите неща, които един мъж забелязва това са ноктите.

Показателен е фактът, че като се запознаваме с нов човек това става с ръкостискане, тогава няма как да скриете ноктите си. Счупените или нагризани нокти с мръсотия под тях разбира се че са неприветливи за много хора. Нацупеността на ноктите, бели или жълти петна или пък не добре оформения маникюра се различават на момента от опитното мъжко око. Това в отсрещния партньор говори веднага за немарливост!

Грижа за ноктите

Когато миете чинии задължително си слагайте ръкавици. Много от рекламите на миещите препарите казват, че омекотяват кожата и прочие, но действат пагубно за вашите нокти.

Много от вас дами знаят, че хидратацията на кожата е задължителна, но малко от вас може би се сещат да хидратират ноктите си. Това е една много важна грижа за здравината на ноктите. Хидратирайки ги те омекват, намалява се процента на начупването и по този начин вие може да имате перфектно дългия маникюр.

Друга критична част за грижата на ноктите това са кожичките. Не една или две жени са се жалвали от приятелките си за пустите кожички. Много от жените изрязват кожичките около ноктите. Това обаче не е най-добрата грижа за тях! По-добре се постарайте да ги набутате навътре. Премахването на кожичките води до разрушаване на кутикулта и най-често това добавя допълнителни проблеми за ноктите и ги прави лесно податливи на различни гъбички.

Много жени на възраст около 30-40 годишна възраст забелязват враствания на ноктите причиняващи болки и най-вече некомфорт за носене на открити обувки, за да избегнете тази ситуация най-добре е да режете редовно ноктите на краката си веднага след баня като се стараете да ги изрязвате право, а не заоблени.

Гъбички по ноктите

Ноктите са много податливи към различни гъбични инфекции. За да се предпазите от тях е добре да не носите чужди обувки, чехли и да не използвате чужди хавлии. Веднага след баня или плуване в морето е добре да подсушите ноктите добре. Наличието на вода може да благоприятства развитието на гъбични инфекции, а както знаем при наличие на гъбички ноктите се увреждат, изкривяват, потъмняват.

Избягвай лакочистители с ацетон или формалдехид. Те изсушават ноктите и ги правят твърде чупливи.

Храна за здрави нокти

За да имате здрави нокти е необходимо да им набавяте минерални вещества, за да бъдат свежи и еластични. Приемайте храна богата на цинк и калций. Това са двата микроелемента криещи се зад тайната на здравите и дълги нокти. Препоръчваме ви да хапвате повече сирене, яйца пийте мляко както и различни зърнени култури и ядки.

Подобни здравни съвети и много повече може да откриете в този блог за здраве и спорт sportzone.bg

3 Flares Facebook 0 Google+ 3 Twitter 0 Pin It Share 0 3 Flares ×

Вашият коментар