Как да изберем зимни обувки за прохождане

Избор на зимни обувки за прохождане
0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Всички семейства споделят, че да имаш бебе вкъщи е ”сбъдната мечта”, „дар от Господ” и „безмерно щастие”. Сам по себе си, фактът, че едно малко същество расте толкова бързо след като се роди, е удивителен. За родителите обаче е нещо много повече – те сякаш се раждат отново с рожбата си, преоткриват света и поглеждат реалността с нови очи – любознателни, изненадани и впечатляващи. Всяка стъпка към самостоятелност, е малка-голяма победа – прохождане, проговаряне, детска градина, училище и т.н. и т.н. Безспорно прохождането е първото „постижение” на малкото човече, до което то достига със собствен „труд”. След този важен житейски момент, детето е готова да изследва света още по-смислено и обстойно, а майката и бащата не могат да бъдат по-щастливи.

Как да улесним детето в първите му стъпки

Това може да стане единствено с подходящи обувки. Нито повече, нито по-малко. Като всяко нещо в живота, човек трябва да учи новите неща през собствения си опит и усърдие. Родителският порив да помогне във всичко понякога е неудържим, но всеки трябва да се учи да го тушира, за да предотвратим т.нар „мечешки услуги”, които можем да направим на собствената си рожба. Тук се има предвид употребата на проходилки, бънджита, държане на детето в изправена позиция и имитация на ходене, с наша помощ. Всички тези методи „принуждават” детето да ходи, без да сме сигурни дали то е готово.

Ортопедите са категорични, че детето първо се изправя, когато е готово и след това само прохожда. Всички други спомагателни средства се опитват да пришпорят процеса и това може да доведе до вреди – изкривена походка, травми, проблеми в цялата стойка и др. , които ще се появят след време.

Как да изберем подходящи обувки за прохождане

Зимата наближава и това прави изборът на още по-труден. Трябва да изберем хем подходящи зимни обувки, хем подходящи обувки за прохождане. От една страна трябва да спазим изискванията за „обувка за прохождане”, които специалистите дават, а от друга за добра зимна обувка. На първо място зимните обувки трябва да бъдат с твърд форт – задна част на обувка, който да придържа глезена изправен и в съответна позиция, която не позволява на крака да се криви и с това да доведе до падане, нараняване и други травми. По-подходящи са обувки с цип, а не връзки, тъй като се обуват и събуват по-лесно, а с дебелите чорапки през сезона, това ще ни улесни много. Грайферът е задължителен – все пак детето току-що е проходило и е още нестабилно, а повърхността може да бъде влажна и заледена. Хубаво е обувките да бъдат топли, но да не изпотяват крачето и да не пропускат влага.

Източник: https://bebuvki.com/bebeshki-obuvki-za-prohozhdane/

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 Pin It Share 0 0 Flares ×