Спа туризъм – най-добрият начин да си починем през всеки сезон

Спа туризъм
0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Съществуват различни видове туризъм, които стига да разполагаме с време, могат да ни предразположат към една незабравима почивка. Един от най-популярните е СПА туризмът, който благодарение на балнеоложките свойства на съответните СПА курорти, може наистина на възстанови физическите и психическите ви сили, и да ви зареди с енергия за предстоящото връщане към добре познатото ежедневие.

Спа процедурите са известни от край време със своите положителни ефекти върху хората. Освен, че са изключително приятни и разкрасяващ външността ни, заради което са и толкова предпочитани от дамите, те влияят изключително много върху здравето ни. Всички сме чували за „способностите” на калните бани, горещите минерални извори, различните терапии, с които се третира тялото, а от там и съзнанието ни.
Хубавото на СПА курортите е, че са подходящи за посещение целогодишно.

В зависимост от мястото, единственото, което се променя е обстановката. Дали процедурите ще се извършват на открито или закрито, и може би тук-там някоя нова атрактивна промоция, пусната от съответния хотел, в който сте отседнали. Още по-хубаво, обаче е, че България разполага с редица селища, разпръснати из територията й, които се славят надлъж и нашир със своите балнеолечебни свойства.

Ако все още не сте посещавали такова място, предпочитайки море или планина за своята ваканция, сме сигурни, че ще промените решението си, ако се замислите. Освен, че са нещо различно, тези местенца предлагат също толкова атрактивни гледки, често морски и планински, според местоположението си, предоставят спокойствие и много развлечения на своите гости и едновременно с това се грижат за пълноценната им почивка и красива визия. И хората, които предпочитат да се отдадат точно на СПА почивки в България, го правят точно поради тези причини.

Едни от многобройните ценности, които родината притежава са именно селищата или по-точно местата, които се характеризират с горещи минерални извори, лечебна кал и минерали, както и всичко необходимо за приятното „лечение” на хората. Благодарение на тези природни дадености, днес едни от най-посещавани градчета и селца са именно тези, в които царят спокойствие и лечебни сили. Професионалисти, пък, се грижат за провеждането на процедурите и следят за ефекта, който те оказват върху визията ви.

Като най-посещавани СПА дестинации, се славят Велинград, Хисаря, Сандански, Банско, Вършец и други.

Отваряйки някой каталог с оферти и дестинации в Интернет със сигурност сте виждали колко много предложения и най-различни промоционални пакети се повяват ежедневно за всяко едно място. Може да си подарите една хубава ваканция с половинката или с цялото семейство, ако разгледате офертите за Spa хотели тук: http://top20oferti.bg/oferti-za/spa-hoteli/

Важно е да се отбележи, че различните СПА хотели предлагат развлечения и за най-малките, така че можете спокойно да вземете и децата, и да се забавляване задружно. Обикновено, СПА почивките в България се комбинират с разходки из природата, конна езда, пешеходен туризъм или друг спорт, според селището, в което сте отседнали. Всяко място предлага различни условия, но еднакво чист въздух, свежо настроение, невероятни гледки и спокойствие.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 Pin It Share 0 0 Flares ×