Сравнение между алуминиева и PVC дограма

Сравнение между алуминиева и PVC дограма

Има много неща, които трябва да имате предвид, когато купувате нова дограма. Те включват дали материалът е енергийно ефективен, дали може да се персонализира и дали е рентабилен. Нека разгледаме заедно приликите и разликите между алуминиева и ПВЦ дограма.

Кой вариант е по-ефективен енергийно?

ПВЦ и алуминиева дограма са популярни избори за собствениците на жилища. И двете са издръжливи, достъпни и лесни за поддръжка. Въпреки това има няколко важни разлики между двете, които трябва да знаете, преди да купите.

Едно от основните предимства на алуминиевите прозорци е, че те могат да бъдат рециклирани, докато ПВЦ не е биоразградим. Друго предимство на алуминия е способността му да придава модерен вид на екстериора на вашия дом. Можете да избирате от широка гама от цветове и покрития. ПВЦ предлага по-традиционен външен вид.

Най-добрият начин да определите кой материал ще пасне на вашия дом е да проверите неговата енергийна ефективност. Това е огромно съображение за собствениците на жилища. Етикетът Energy STAR е наличен за марки прозорци, които са тествани за пропускливост на видима светлина. Той оценява коефициента на слънчева топлина на прозореца и неговата енергийна ефективност. Прозорците, квалифицирани по ENERGY STAR, намаляват разходите ви за енергия с 12 процента на година.

Сравнение между алуминиева и PVC дограма - енергийна ефективност

Въпреки че и двата материала предлагат отлична изолация, можете да спестите още повече пари, като инвестирате в прозорец с висока енергийна ефективност. ПВЦ е много по-енергийно ефективен от алуминия, така че ще спестите повече пари в дългосрочен план.

Кой материал може да се персонализира?

Можете да персонализирате алуминиевите прозорци според вашите предпочитания. От двойно окачени прозорци до прозорци в стил тента до криловидни прозорци, има множество налични опции. В зависимост от вашите вкусове, можете да намерите направени по поръчка такива, които са малка част от цената на предварително проектираните.

Един от най-важните аспекти при подмяната на дограма е изборът на правилния тип материал. Алуминият е издръжлив материал, който може да бъде формован, за да пасне на почти всяка форма. Освен това е много пластично вещество, което го прави идеален за тенти, едноокачени, двойно окачени, прозорци и други видове прозорци. За щастие можете да избирате от множество цветови опции. За изискан външен вид можете да изберете бяло или бронзово. Като алтернатива, ако искате наистина да направите изявление, можете да направите такъв с полирано покритие или петна.

Сравнение между алуминиева и PVC дограма - персонализиране

Сравнение на цените

Ако строите нов дом, добре е да разгледате цената на алуминиевата и ПВЦ дограма. Това са два много популярни вида прозорци. Всеки от тях има своите предимства и недостатъци.

Алуминиевите прозорци обикновено струват повече от виниловите прозорци. Въпреки това има много причини, поради които алуминият е добър вариант. Например алуминият е издръжлив, лек и екологичен. Освен това има голямо разнообразие от покрития и цветове, от които да избирате.

ПВЦ прозорците са по-евтини и предлагат по-добра изолация от алуминиевите си колеги. Освен това те са по-лесни за поддръжка. Като такива, те са добър избор за собствениците на жилища.

Естетиката е друг фактор, който трябва да имате предвид. В зависимост от стила и формата на вашия дом, може да предпочетете по-традиционния вид на винила или елегантния вид на алуминия. И в двата случая и двата вида прозорци могат да подобрят цялостния външен вид на вашия дом.

Сравнение между алуминиева и PVC дограма - цени

Независимо от нуждите и предпочитанията ви, Стройинвест предлага за всички видове дограма цени, които ще се впишат в бюджета ви.