Атанасовден

Ако сте човек, носещ  името Атанас, трябва да сте наясно, че денят на вашето име е много специален. Трябва да сте сигурни, че ще си прекарате страхотно, празнувайки го. Всъщност трябва да си поставите за цел да намерите добро място, за да отпразнувате деня със семейството си. Има много причини, поради които трябва да отделите време за това.

А ако сте роднина на човек, който ще празнува имения си ден и се чудите какъв подарък да му вземете, то има много различни идеи и варианти, от които да почерпите вдъхновение. От тениски за атанасовден, през чаши, картини и още.

Светци, свързани с името

Гръцката православна църква чества светци и техните празници. Светците са група хора, които представляват Христос и неговата Църква. Те служат като модели на децата и се застъпват за техните нужди. Много от тях са кръстени на своите предци.

Първите светци на църквата са били мъченици. Всеки ден от годината е посветен на християнски мъченик или мъченици. Обикновено денят на светия се определя за деня на смъртта на мъченик. В повечето случаи това е и повторното обединение на светеца с Бога на небето.

Ако притежавате име, което е свързано със светец, можете да посетите църквата на светеца и да предложите молитви и подаръци за него или нея. Можете също така да запалите свещ в чест на вашия светец и да направите дарение за него или нея. Тези действия са важни и осмислят именния ден.

В някои райони на Латинска Америка и части на Европа, именните дни са много популярни. Има и редица плаващи именни дни, които са свързани с луната.

Тържества

Именните дни са специални поводи, на които можете да празнувате. Традицията съществува от векове както в православната, така и в католическата традиция.

Тези специални поводи се празнуват по различни начини. Те включват отворени дни и добра храна. Можете обаче да празнувате именния си ден и в собствения си дом.

По традиция хората с християнски имена се очаква да прекарат деня в църквата. Ако не сте член на религиозна организация, можете да празнувате на всеки друг ден, който изберете.

В днешно време, имен ден може да празнувате у дома или на работа. Обикновено това включва питка с членове на домакинството. Някои хора приготвят специално ястие за празника, като палачинка с бита сметана или спагети.

Обикновено хората се насърчават да се забавляват с празненствата. Те могат да дават малки подаръци или цветя. Децата могат да получават джобни пари и от възрастни роднини. Тениски с надписи са друг забавен подарък, който празнуващите биха могли да получат.

Нумерология на името

Името Атанас идва от гръцки Athanasios, което означава “безсмъртен”. В християнската религия се смята за много популярно име.

Хората, които го носят, имат голям талант в изобразителното изкуство, музиката, танците и драмата. Те също така, притежават страхотни комуникативни умения и аналитичен ум. Тяхната личност е многостранна и са способни да се издигнат до високи позиции във всяка професия.