Бижутата с диаманти – един великолепен подарък

Златни бижута с диаманти
0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Бижутата с диаманти винаги са се радвали на популярност сред представителките на нежния пол. Те са несравним с нищо друго показател за състоянието и успеха на своя притежател, и в същото време са великолепен аксесоар, който се вписва във всеки стил и го прави съвършен и неповторим, а носещият го център на внимание от околните.

С помощта на моден аксесоар с дори малък диамант може да се направи незабравим всеки празник или събитие. Бижутата с диаманти във всички времена са били и си остават най-добрия подарък за всяка една жена. Но когато ние избираме такова бижу, което действително ще донесе радост и късмет на обекта на нашите копнежи трябва да подходим към задачата с определена доза отговорност и предпазливост.

Правилният избор зависи от предпочитанията и вкусовете на жената, на която се готвим да направим такъв подарък. Важно е поне отчасти да се познават начина и на обличане, и това дали е любителка на масивни, златни бижута или на изтънчени украшения с диаманти. Важен е също самия метал на бижуто и неговия цвят – едни харесват жълтото, други бялото злато и не би било добра идея ако жената има няколко бижута от жълто злато да и подарите платинен пръстен с диамант. По–вероятно е в тази хипотеза вместо да се откаже от жълтото си злато просто да не носи много по-скъпия и стилен пръстен от платина и диаманти. Друго решение на ситуацията, което за съжаление на е по силите на всеки мъж, е да подари цял комплект и да си спести терзанията относно цвета на златото. Също така не е без значение и това с какъв дизайн да е бижуто – строга класика или с екзотични мотиви, което също се определя от познаването на стила и предпочитанията на жената.

В днешно време могат да се открият множество варианти на шлифовка и форма на диамантите. Най популярни поради универсалните си качества е формата „брилянт” , но също така своите почитатели имат и овалната, сърцевидната и капковидната форма. Следва да се има предвид при оценката по форма, че по-важния елемент е не самата форма, а качеството на изпълнение. Именно от точните геометрични пропорции и чистота на линиите зависи великолепната игра на светлината във вътрешността на диаманта и интензивността и.

Ако избираме за подарък пръстен с диаманти трябва да имаме предвид дебелината и дължината на пръстите на жената. Ако се купуват обици е добре да се предвиди как предпочита да носи косата си и как биха стояли те. Бижуто трябва да се вписва идеално в нейния стил и тогава освен със скъпия подарък, жената ще бъде впечатлена и от вниманието и вкуса, които ще демонстрирате.

Размерът на бижута също има голямо значение. Трябва да се помни, че далеч не на всички подхождат масивните бижута. Обърнете внимание на оцветяването на диамантите. Както отдавна се знае най-ценни са безцветните диаманти, но те са голяма рядкост и повечето имат жълт оттенък. С невъоръжено око е почти невъзможно да се определи чистотата на диаманта и неговия истински цвят. За това е необходимо той да бъде разгледан под лупа, а още по-добре е да бъде проверен от независим експерт хемолог, който да даде оценка на реалната стойност на камъка.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 Pin It Share 0 0 Flares ×