Частна детска градина – най-доброто решение за Вашето дете

Частна детска градина
0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Навярно един от най-значителните мигове в живота на децата ни, е първият ден в детската градина. Всички родители се интересуват, дали детето им ще посещава с удоволствие детска градина, дали ще хареса новата среда. Много важно е дали ще успее бързо да се приобщи в средата, как ще му подейства раздялата с домашната среда, родителите и близките. Дали ще съумее да се адаптира и приспособи към новите приятелчета и новите играчки.

Необходимо е всеки родител да избере добра детска градина за детето си, понеже тя е фактор в неговото развитие. В повечето случаи, нямаме богат избор и решаваме да запишем детето си или в детската градина, която е най-близо до дома или в тази, в която има места. По този начин оставяме децата си в ръцете на съдбата и не сме наясно какви професионалисти ще се грижат за тях.

Лицензираните от МОН частни детски градини, са с доста по-добра база. В тях, децата биват обучавани в по-компактни групи, от високообучени служители, притежаващи по-добра мотивация и получаващи по-високо възнаграждение. Професионалистите подхождат към всяко дете индивидуално.

В доста частни детски градини се предлагат програми за ранно обучаване на децата. Тук възниква въпросът, как да изберем най-добрата детска градина за детето си и на кои характеристики да обърнем внимание?

Много от частните детски градини са разположени в тихия крайни квартали като Горна баня, Драгалевци, Бистрица и Симеоново в София. Повечето се намират в нови големи сгради или къща сред спокойствие, природа и чист въздух. Повечето учебни заведения са осигурили лесно придвижване и доста паркоместа за удобство на родителите.

Главната цел на частните учебни заведения за малки е да създаде благоприятна атмосфера за децата, която да се доближава до домашната топлина и да е изпълнена с позитивизъм и слънчево настроение. Дейностите и обучените, което се извършва, насърчават развитието на децата и стимулират физическия и емоционалния им растеж. Съчетава се приятното и забавното с полезното.

Според учителите в детските градини всяко едно дете е неповторимо и поради това ги уважават, поощряват тяхната позитивна себеоценка и се стремят да създадат в тях благодетели като честност, уважение и грижовност. Там се обучават деца на възраст между 2 и половина и 4 години. В някой частни градини има и предучилищна група с деца от 5 до 6 години. Работи се през цялата година и през всеки делничен ден. Приемат се децата в 8,30 сутринта и ги изпращат в 17,30 часа вечерта. Има полудневни и целодневни занимания с учители, занимания и много игри и играчки.

Учебната програма е утвърдена от МОН, а много частни заведения за деца притежават разрешително за обучение по английски език.

Сред всекидневните дейности са: езиково обучение, игри на открито, следобеден сън, работа по творчески проекти, изграждане на математически представи и т.н. Хранителният режим често е подготвен от външна фирма за кетъринг, съобразена с диетолог и отговаряща на високите изисквания за здравословно хранене. Всички ястия биват доставени до час след като бъдат приготвени. Децата се учат на благоприлични маниери по време на хранене, а храната е здравословна.
В частните градини общуването с родителите е много интензивно. Преподавателите дават информация за растежа на детето в края на месеца и съветват родителите какво да правят, за да усъвършенстват поведението му и на какво да обърнат внимание, за да му окажат помощ.

Когато говорите за поведението на детето Ви у дома, специалистите знаят какъв подход да използват към него в детската градина.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 Pin It Share 0 0 Flares ×