Езикът на бижутата и цветята – как да изпратим правилно послание

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 0 Flares ×

Много хора предпочитат да поръчат бижута онлайн за приятел или близък човек, като подарък изразяващ любов, благодарност и възхищение. Дамските бижута заедно с цветята, козметиката и модните дрехи са най-лесният начин да покажете любовта си, а освен това можете да бъдете сигурни, че това ще направи много голямо впечатление. Защо? Само си помислете, колко дами познавате, които не харесват красивите украшения?

Но тъй като има толкова много видове бижута със своите уникални модели, плетки, разцветки и скъпоценни камъни как да изберем правилното бижу за различните жени, поводи и празници? Знаете ли какво съобщение предават бижутата, които изпращате или получавате?

Ако комбинирате подарък бижу с красив букет цветя трябва да сте наясно как да ги комбинирате, така че да предадете най-правилното послание.

Езикът на цветята всъщност е цяла наука, наречена флорография, коята разкрива основният смисъл при покупка или доставка на подаръчен букет с цветя.

Розата е може би най-популярното цвете в света. Около розите витаят повече легенди от което и да е друго цвете. От средновековният фолклор идва една легенда, че невинна девица е била осъдена на смърт чрез изгаряне. Тя започнала да се моли и тогава се случило чудо – огънят се превърнал в червени рози, а горящите дървета в бели. Розата може да бъде чудесна добавка към пищно дамско колие или цял сребърен комплект. Стилното цвете трябва да си подхожда със стилно бижу без компромиси с качеството, каратите или марката. Потърсете автентично бижу от доказан онлайн магазин за украшения като “Магазини Гранат”. В техния сайт ще откриете огромно многообразие от качествени украшения от злато, сребро и стомана.

Карамфил – означава годеж, но и истинско харесване. Вярва се, че това цвете е афродизиак. Различните цветове карамфил може да означава различни неща. Бял-любов; жълт-отхвърляне; розов-никога няма да те забравя; червен-наранено сърце. Като казахме годеж, това цвете е идеално да се комбинира със сребърен годежен пръстен. Той може да бъде с камък Сваровски или Цирконий, а може и да бъде нещо семпло или комбинация от сребро и злато.

Маргаритка – невинност и скромност. В миналото момичетата са взимали в шепата си маргаритки и са ги броили за да предскажат на колко години ще се оженят. Но бъдете внимателни, защото в някой случай изпращането на маргаритка означава желание за сбогуване или раздяла. Може да подарите това цвете със скромн и семли сребърни обеци.

Лилия – невинност и чистота. Използва се в църквите и с нея се обозначава чистотата на Дева Мария. Шекспир също използва това зашеметяващо цвете за да представи чистотата: „Сега с моминската ми чест, тъй чиста и неопетнена като лилия…“ Това цвете може да се комбинира, когато се подарява детско кръстче при кръщене или друго подобен повод.

Всичко това е доста интересно, нали? Може би смятате, че има твърде много детайли, твърде много значения. Не се притеснявайте, с всичко казано по-горе искаме да ви помогнем в това, да не изпратите грешно послание, с което бъдете разбран неправилно.

Защото бижутата и цветята могат да кажат много повече неща от думите. Разгледайте сайта на Магазини Гранат, ако желаете да разгледате и закупите качествено и автентично бижу на добри цени.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 0 Flares ×