Грешки при избора на фурна за вграждане

избор на фурна за вграждане

Грешки при избора на фурна за вграждане, които често допускаме

Печено с хрупкава коричка, ароматни сладкиши, печени сочни зеленчуци – не е нужно да ходите на ресторант, за да се насладите на тези кулинарни изкушения. Напълно възможно е да готвите такива ястия у дома, ако първоначално не правите сериозни грешки при избора на модерна вградена фурна. Този тип домакински уреди, захранвани както с електричество, така и с газ, имат широк спектър от функции, което ви позволява да създавате истински кулинарни шедьоври за цялото семейство.
И най-важното, за да изберете правилно перфектната фурна за вграждане, не е необходимо да четете много инструкции, изучавайки неясни термини. Достатъчно е само да знаете за ключовите критерии за избора на този вид домакински уреди с транспортни дефекти, както и за типичните грешки, допуснати от много потребители, за да не ги повтаряте.

1. Неправилен избор на клас на енергийна ефективност

В момента има три основни класа на енергийна ефективност на фурните:
• А / А + / А ++ (най -икономичен по отношение на потреблението на газ или електричество);
• B (средна стойност за консумация);
• C (с висока консумация на захранване).
Разбира се, по-оптимално е да изберете печка за вграждане от поне клас А, тъй като те са най -енергийно ефективни. Важно е обаче да запомните, че консумацията на енергия също се влияе от нивото на мощност (колкото е по -високо, толкова повече електроенергия устройството трябва да работи) и редица допълнителни функции.
Например, популярните опции за почистване са:
• пиролитично (изгаряне на мръсотия от стените на камерата при температура около +500 градуса)
• пара (водата, излята върху тава за изпичане, се изпарява под въздействието на висока температура) – консумират много електричество, тъй като те продължават 1-2 часа.
Ето защо, ако енергийната ефективност на фурните за вграждане е от първостепенно значение за вас, по-добре е да дадете предпочитание на модел със система за каталитично почистване (на базата на специални плочи, които абсорбират пари и капки мазнини) или покрити с лесен за чистене емайл.

2. Неправилен обем на фурната за вграждане

Този индикатор е от първостепенно значение, тъй като неправилно избраният обем на готварски печки за вграждане може да бъде критичен: твърде малък (около 20-30 литра) няма да позволи готвене на едно и също ястие като цяло, но твърде голям (около 80 или повече литра) за семейство от двама трима души просто няма да е от значение – в този случай е по -добре да се даде предпочитание на модел с обем от 50 литра.

Но функционалността на фурните практически не зависи от техния обем: дори и в най-малките съвременни фурни могат да се осигурят най-популярните режими: конвекция (равномерно издухване с горещ въздух) и скара. Моделите от сегмента “премиум”, като правило, имат повече от 10 опции за отопление – долна и горна, интензивна, за размразяване и т.н. Може да разгледате и опцията за закупуване на фурни с транспортни дефекти, които са пуснати на по-ниска цена.