Как да изберем калъф за смартфон Samsung?

кейсове за samsung

На всеки се е случвало да изпусне своя смартфон, да го удари или надраска стъклото. За да предотвратите инциденти с неприятна развръзка, и покриването на дисплея с пукнатини и драскотини, трябва да закупите защитни калъфи за телефони. В тази статия ще ви дадем няколко съвета как да изберете калъф или кейс. Всичко, което ще научите в тази статия е валидно както за калъфи и кейсове за Samsung, така и за всички останали модели.

Съвет 1. Решете кое е по-важно: защита или декорация

Много хора смятат, че калъфът е стилен аксесоар, който ще ви помогне да разнообразите външния вид на вашето устройство. Но функционалността му не свършва дотук. Първата и основна функция на капака е да предпазва устройството от различни видове удари и деформации. Ето защо, когато избирате аксесоар, трябва да обърнете внимание на степента на защита.

Тя може да бъде пълна или частична.
Пълна защита се осигурява от най-затворените модели, например тип книга или флип.
Частични защита на телефона – облицовки и брони. Последните изглеждат много по-привлекателни и са представени в най-различни дизайни. Те обаче не са в състояние да защитят смартфона от сериозни повреди. Тук трябва да се направи избор в полза на защитата или дизайна.

Съвет 2. Изберете оригинални кейсове

Съвместимостта е ключов фактор при избора на кейсове за Samsung или друга марка. В зависимост от него те са универсални и оригинални.

Първите са подходящи за широк спектър от марки телефони на Samsung. Те обаче не вземат предвид характеристиките на определен модел, поради което не са в състояние да осигурят максимална използваемост и високо ниво на защита. В тази връзка е най-добре да изберете оригинални калъфи, кейсове и протектори. Те отчитат напълно характеристиките на този модел, размера, местоположението на бутоните, входовете, изходите и камерите.

Съвет 3. Дайте предимство на кейсовете от известни производители

По отношение на защитата на скъпа джаджа, не се препоръчва да пестите пари. Избирайте кейсове само от известни марки, които са на пазара от дълго време и имат положителна репутация. Но когато купувате евтин калъф, произведен в Китай, не трябва да разчитате на висока степен на защита. Те изпълняват по-скоро естетическа функция, отколкото защитна. Разбира се има и качествени продукти, които са от по-неизвестни брандове. За това може да получите информация, ако звъннете в някой gsm сервиз.

Съвет 4: Калъфът трябва да отговаря на вашия стил

Когато избирате дизайн на калъф или кейс за Самсунг, не забравяйте да вземете предвид начина си на живот, стила на облеклото и дори работното си място. Калъфът трябва да е подходящ за всяка ситуация, но и на вас да ви харесва. В противен случай постоянно ще го премахвате, излагайки скъпата джаджа на рискове.