Нови технологии при ремонта на въздушни възглавници

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 0 Flares ×

Въздушните възглавници са част от въздушното окачване на модерните автомобили. Чрез тях се осъществява плавност и лекота на движението на автомобила и превозваните пътници и товар. Благодарение на въздушното окачване, автомобилът е по-стабилен, заема оптимална позиция (височина) спрямо пътната настилка и улеснява максимално водача на превозното средство.

Въздушната възглавница представлява гумен или каучуков балон, който е захванат към метална или пластмасова основа. Най-честият проблем при тях е износването на този балон, в резултат на което се получават цепнатини в него, от които се изпуска въздух. В следствие на това, вашият автомобил не може да поддържа нивото /клиренса/, което сте му задали и започва да ви индикира, че е настъпил проблем с въздушното окачване.

Благодарение на специалната модерна техника, с която разполагат в автосервиз “Ес Матик” и професионалистите, с които работят, в “SMatic.net” могат бързо да установят, къде точно е проблемът и да го ремонтират по бърз и оптимален начин.

Сервизирането на въздушни възглавници в “Ес Матик” се състои в рециклиране на старата въздушна възглавница и замяната й с чисто нова такава. В повечето случаи металните или пластмасови основи, върху които е закрепена възглавницата са неуязвими и нямат нужда от подмяна. Тъй като там държат изключително много на високото качество на материалите, с които работят, гумата, която се използва за въздушната възглавница е изработена специално за техния сервиз и е щампована по цялата си дължина със запазената марка “S Matic”. Също така, тя, както и всички останали продукти, се предлага с 12-месечна гаранция.

Много от моделите на Mercedes, Audi и Volkswagen са приспособени освен за стандартни пътища и магистрали, също и за пътуване оф-роуд. Ако планирате да шофирате извън пътя сравнително често, е препоръчително колата ви да е снабдена именно с въздушно окачване. По този начин ще можете, с помощта само на един бутон, да регулирате клиренса (разстоянието от пътната настилка до най-ниската част на вашия автомобил) и да предпазите автомобила от повреда или щета, а също и да осигурите безопасността на пътуващите в него хора.

С въздушното окачване на своите автомобили тези немски марки успяхя да сбъднат мечтата на много водачи и да им осигури висока проходимост дори със стандартно по-ниските модели. Днес за вашия автомобил почти няма недостъпни места и можете да се наслаждавате както на бърз и икономичен ход по магистралата до морето, така и на планински преходи и пикник сред по-недостъпните до този момент места.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 0 Flares ×