Оптимизацията е важна част от живота на сайта

Качествено SEO за уебсайт

Процесите, свързани с живота на една уеб страница, които започват с решението и консултациите за изработка на уебсайт, продължават и след реалното му заработване в интернет. Безспорно важна част от тези просеци, от която зависи конкурентността, жизнеността и атрактивността на сайта за потребителите, това е неговата SEO оптимизация.

Безспорно една от най-важните процедури по един сайт, след като той вече е завършен, е процесът на SEO оптимизация на уеб страницата, за да бъде тя позиционирана на възможно най-челни позиции в големите търсещи машини в интернет. Оптимизиран ли е правилно и прецизно един уеб сайт, използвани ли са най-подходящите ключови думи, подходено ли е към оптимизацията професионално, то сайтът ще има винаги гарантирана добра позиция при търсене от страна на потребителя в търсачките, ще има повече посещения и респективно трафик и реални продажби.

Оптимизацията на един сайт съдържа редица специфични етапи, през които задължително трябва да се мине, щм професионалистите са се заели веднъж с тази задача. За качествена изработка на уеб сайт може да потърсите в Интернет услугите на Николай Еленков

В началото се извършват подробни писмени анализи и одитиране на сайта, за да бъдат изготвени плантове за неговото най-пълноценно оптимизиране. След това се пристъпва към самото Onpage SEO, което представлява обработка на програмен код, ключови думи и текстово съдържание, както и към Offpage SEO, при което се използват специфични техники за оптимизиране извън самата интернет страница, чрез оптимизиране на брой връзки, линк билдинг, домейн, хостинг и т.н. Повечето клиенти предпочитат съчетанието на една професионална SEO оптимизация с пълен онлайн маркетинг и платени Google Adwords кампании. Така се гарантира и добавен силно целеви трафик към уеб страницата, както и гарантирано нарастване на броя посетители на сайта.

Самата оптимизация представлява дълъг процес и е сбор от различни действия, които за да бъдат максимално резултаатни, започват и се планират още от създаването на сайта, така че той да е винаги класиран напред във водещите търсещи машини в интернет. Тъй като всеки сериозен сайт се актуализира регулярно през цялото време, а критериите на интернет търсачките търпят също постоянни промени, самата оптимизация не се прави еднократно, а през определени периоди от време по преценка на специалистите. Дизайнерите са напълно подготвени за това, те са наясно с работата на търсещите машини и промените в тях, с начините за оценяване и класиране на сайтовете, с основните елементи от оптимизирането на сайта.

Оптимизацията стартира с нелекия и важен избор на ключовите думи в сайта, които гарантирано ще му помогнат да се класира добре в търсачките. Те трябва да имат нужната гъстота и то не само в текстовото съдържание, но и във всеки линк или изображение, сами по себе си или в различни комбинации. Добре е за всяка страница в сайта да има и разнообразни ключови думи, а чрез google adwords може да анализирате кои от тях са най-подходящи за уеб страницата ви.

Специалистите по изработка на сайтове като например https://www.elenkov.net/ съветват да не се избират най-силните ключови думи на всяка цена, но и да не се използват и най-незначителните думи, като максимума дължина за думата да е 225 символа. Не се препоръчва да се използва шпацията в клучови думи, а те трябва да се отделят само със запетайки. Използвайте ги и в заглавията, в описанията, наименоватията на изображенията. За по-добри резултати е добре да се използва и т.нар. Robots, който конролира индексирането от интернет търсачките.

Сайтът ви трябва да е максимално лек за управление, с връзки между всички страници и ключови думи в самите заглавия на линка. Добра практика е размяната на линкове с партньори, направата на външни линкове и свързването със сайтове с добра репутация.

Заради гореизброеното заложете бъдещото поетапно оптимизиране на страницата си още щом пристъпите към изработка на сайт, за да гарантирате неговото оптимално развитие в бъдеще, висока посещаемост и реални високи резултати в търсачките в интернет.