Могат ли самоорганизираните екскурзии в чужбина да изместят туристическите агенции

Екскурзия с туристическа агенция

Все повече хора избират да отидат на екскурзия в чужбина, като сами организират пътуването си. Те се занимават с цялата програма – от следенето на изгодни самолетни билети до търсенето на изгодни нощувки.

Разбира се, това са часове работа, която невинаги се отплаща в последствие. Туристическите агенции, от друга страна, ни спестяват всякакви усилия като тези. Те знаят как да се възползват от изгодни оферти и получават промоционални условия от хотелите. Голям плюс, който туроператорите имат, е че плащат за чартърни полети и по този начин спестяват на туристите си прикачвания и чакаме на летища за транзит.

Организирана екскурзия в Истанбул, Турция

Екскурзовод или импровизация из музеите

Туристическите агенции имат необходимия опит, за да се погрижат нищо да не липсва по време на нашата екскурзия в чужбина. Те работят с местни партньори в страните, където изпращат туристи. По този начин гарантират по-добро качество и изживяване на клиентите си.
Без съмнение, едно от най-големите предимства на туроператорите е екскурзоводът, който придружава цялата група по време на екскурзията в чужбина. Благодарение на неговите знания успяваме да се потопим напълно в атмосферата на държавата, която сме избрали да посетим. Гидовете говорят на български, което е добре дошло, защото голяма част от пътуващите организирано не разбират чужди езици.

Именно поради тази причина услугите на тур агенциите няма как да бъдат заменени. Когато сами организираме своята екскурзия в чужбина ние лесно можем да си купим билет и да посетим забележителностите, които желаем. Рядко обаче може да научим за тях подробности, ако не сме придружени от гид, който да разбираме.

Свободна програма или организиран график

Положително имаме голяма свобода, когато пътуваме сами, без избрана туристическа агенция. Не се движим по нечий чужд график и всеки ден може да правим каквото пожелаем. Ако не сме в настроение да излезем и да разглеждаме забележителности, можем да прекараме деня в безцелно шляене или да отидем на пазар за сувенири, което е много подходящо за Истанбул, Бодрум, Кушазасъ и другите летни турски курорти. Това е разликата, когато пътуваме по програма от тур агенция.

Залез над турски курорт

Екскурзиите в чужбина, които те продават, се движат по предварително уточнен план за всеки ден от престоя там. Знае се всеки ден какво се очаква да се посети. Това е много удобно за голяма част от туристите, които могат отрано да се настроят и в последствие по-лесно да се потопят в атмосферата. Още докато се запознавате с актуалните оферти за почивки в чужбина ще научите предварително всички пранирани дейности, както и деня на пристигане и настаняване и датата на отпътуване.

Какво да очакваме, ако пътуваме с деца

Туристическата агенция е безспорно по-безопасният вариант, особено ако искаме да отидем на екскурзия в чужбина с малки деца. Туроператорите предлагат различни отстъпки от цената за подрастващи.
Самоорганизираните пътешествия са подходящи за млади хора, които са авантюристично настроени и не се притесняват да експериментират с маршрута на своята екскурзия в чужбина. Мнозина от тях владеят по няколко чужди езика и не срещат границите, които възпрепятстват по-възрастните.

Кога е по-безопасно да пътуваме

Разбира се, дори младите пътешественици осъзнават, че за някои страни е по-безопасно да се посетят с помощта на тур агенция. Въпреки високото ниво на толерантност, което страните като Турция, Гърция и всички европейски държави поддържат към туристите, в определени страни от третия свят е препоръчително да се пътува само с организирани групи. Със сигурност туроператорите знаят как да осигурят на своите туристи невероятни изживявания без да ги излагат на опасност.

Без значение дали сме се насочили към дестинация в близост или не, е добре да имаме предвид туристическите агенции. Те са се специализирали в сбъдването на мечти, затова може да сме убедени, че ще осъществят и нашите, организирайки перфектна екскурзия в чужбина.