5 съвета за приветлив офис

Приветлив офис

Офис пространството претърпя сериозни модификации през последните няколко години. От една страна, корпоративната среда се разрасна и т.нар. заети на бюро значително увеличиха броя си. С това, естествено, се покачи и броят на наетите офис пространства – от малки кокетни такива до цели огромни бизнес сгради.

От друга страна обаче, появата на феномена хоум офис създаде предпоставки за преобразуване на жилището така, че да остане едно конкретно кътче, отредено за извършване на работните ангажименти. И двата случая, ще се съгласите, са причина за нов поглед към визията на модерния офис. Това, което е важно за него е не само да бъде практично и функционално, но не последно място и приветливо. Колкото по-приятно ти е да стоиш в офиса, толкова повече успехи можеш да постигнеш, защото нивото на мотивацията и концентрацията значително се покачват.

Ако искате да направите сериозни и скъпи или малки, но все пак ефикасни промени на работното място, за да бъде то по-приветливо, следващите

5 съвета ще ви помогнат в начинанието.

Удобството и комфортът са топ приоритети

Само си помислете какво мъчение е за един офис служител часове наред да стои на стол, който не поддържа правилна позиция на тялото.. А сега се замислите дали не си струва инвестицията за ново обзавеждане на работното място, ако то ще увеличи средното КПД на един работник (и вашето) с минимум 15%. Офис столовете могат значително да подобрят не само продуктиността, но и комфорта на служителите. Съветваме ви да инвестирате във висококачествени офис мебели, а резултатите съвсем скоро ще си дойдат сами.

Правилното разпределение на мебелите е от ключово значение

Не е достатъчно да купим ергономични столове и супер модерни бюра, придружавани от функционални шкафчета и етажерки. Важно е и да ги подредите така, че никой служител да не се чувства притиснат от прекалено много вещи, но и да разполага с всичко необходимо за работата му на една ръка разстояние.

Ако не можете да се справите с разпределението на офис мебелите, просто се доверете на специалист. Много по-удачно е да похарчите известна сума за интериорен дизайнер, но да се радвате години наред на перфектно работно място, което мотивира и вдъхновява за повече бизнес успехи.

Не забравяйте за кътчето за почивка

Съвременното офис пространство вече не е онази дребна кутийка с наблъскани едно в друго бюра, които не само че потискат служителите, но и скоростно ги докарват до състояние на бърнаут. Модерният подход в обзавеждането на корпоративната среда задължително предвижда и неутрална, а дори и креативна и възбуждаща въображението зона за почивка. Тя е наложителна дори в малкия офис, в който работите самостоятелно. Можете да си я изградите с малко фотьойлче в бароков стил и ниска масичка с любимите ви книги и освежаващи напитки за онези минутки, в които просто искате да поемете въздух и да се освободите от напрежението.

Поканете природата в офиса

Ако гледката от прозореца ви е скучен паркинг, едва ли ще можете да получите онази доза вдъхновение и желание за креативна мисъл в момент на зацикляне. Можете да коригирате тази нередност, като внесете малко свежест от истинската природа директно в своето офис пространство. Дори няколко живи растения са достатъчни за целта, а и те със сигурност ще направят работното място много по-приветливо. Между другото, същият ефект можете да постигнете и с произведения на изкуството (картини, скулптури, фотографии и други).

В офиса ИМА място за лични вещи

Не само че те са позволени, ами дори и са препоръчителни. Смята се, че офис помещенията, в които служителите могат да донесат по нещичко от собствения си дом, са по-вдъхновяващи, приветливи и не толкова строго корпоративно потискащи. За целта можете да си донесете любима ваза, семейна снимка, чаша за кафе, а защо не и онзи ретро шкаф, който по време на поредния локдаун пребоядисахте и реставрирахте?
Ако търсите още идеи за преобразуване на вашето работно място, тук можете да намерите много доза вдъхновение и отлични предложения.