Отново е време за спа почивка

спа почивки на хотел
0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Все повече хора се ориентират към спа курортите като място, където, освен че могат да се отпуснат в лечебните води на водните басейни, могат също и да отпочинат и да възстановят своя тонус и енергия, възползвайки се от предлагащите се детоксикиращи процедури.

Българските спа хотели, които са разположени в близост до минерални извори се радват на изключителна популярност.

Те са изцяло минерализирани и предлагат множество възможности за детоксикация, лечебни масажи, басейни и други спа и уелнес дейности. Благодарение на тях човек може да отпочине качествено и да се погрижи за здравето на тялото и духа си.

Едни от най-известните спа курорти в България са Велинград, Сандански, Банкя, Хисаря, Девин, Сапарева баня, Огняново, Павел баня. Има още много други, но тези са се утвърдили като своеобразни центрове за спа почивки и са предпочитано място за отдих за много българи. Сред тях Велинград държи първенството по изобилие и разнообразие на минералните си води, поради което е известен още като спа столицата на Балканите. Около града са разположени над 70 минерални извора, чиято температура варира между 28°C и 91°C.

Спа хотели можете да намерите във всяка част на България. Някои от тях са изцяло минерализирани, други – частично. Някои спа хотели предлагат големи, модерни и луксозни спа центрове с десетки спа процедури и съоръжения. Други предоставят за ползване един или два минерални басейна и съответно – поддържат по-ниски и достъпни за повечето хора цени.

В този смисъл, не е трудно да намерите подходящото за своите нужди и бюджет място и да си позволите да се потопите във вълшебните свойства минералните води поне един-два пъти в годината. Това ще се отрази благоприятно на вашето здраве и ще спомогне да отпочинете пълноценно, да пречистите тялото си и да се заредите с нови сили и енергия.

Дори и да нямате нужното време за дълга почивка, винаги може да откраднете един уикенд за кратка двудневна спа ваканция. Ако сте заедно с половинката си ще може да се насладите на уникални усещания и релаксиращи тялото процедури. А това, че сте двамата заедно още веднъж ще подобри романтиката между вас, докато се наслаждавате на мануални тепапии, басейни, масажи с вулканични камъни, сауни или фрикции за кожата. След това гарантирано ще бъдете „като нови“.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 Pin It Share 0 0 Flares ×