5 задължителни неща, които да сложите в багажа си за къмпинг в планината

багаж за къмпинг в планина

Къмпингуването е едно от най-страхотните преживявания за зареждане, отмора и ваканция. То е начин да се доближим отново до природата и да почувстваме както нейната безгранична сила и красота, така и способността й да ни прави свободни и естествени.

Къмпингуването е любимият начин за почивка на любителите на приключенията. Ако вие сте скорошни ентусиасти и новобранци в къмпингуването сред природата, важно е да запомните, че за да си гарантирате добро настроение и прекрасни емоции, предварителната подготовка следва да е ваш топ приоритет.
В организацията на такъв тип пътешествие сред най-важните елементи е събирането на багажа. Той, разбира се, зависи от мястото и продължителността на вашето приключение. Все пак, в багажа за къмпинг сред природата има и няколко задължителни неща, които не бива да пропускате по никакъв повод. Вижте пет от тях в редовете по-долу.

Палатка

Къмпингът продължава поне едно денонощие, тоест очаква се да спите под звездите. Колкото и да е прекрасно да нощувате под открито небе, не прекалявайте с романтичните нагласи, а ги съчетайте адекватно с практични решения. Палатката е най-доброто сред тях. В нея можете да се подслоните и в случай на непредвидено лошо време или дори от жежкото слънце през лятото. При всички положения, макар и отдали се на диво приключение сред природата, и къмпингуващите имат нужда да се приютят някъде.

Аптечка

Всякакви инциденти се случват, дори и при перфектно организирана ваканция. А когато тя включва къмпингуване в дива местност, един такъв инцидент може да придобие по-големи от обикновено размери. Просто защото наоколо няма медицински пункт и лекари. За да сте подготвени в случай на травма, заложете на солидно пълна аптечка. Тя няма да ви натежи в раницата. В нея е добре да добавите и препарати против насекоми, както и хигиенни принадлежности (четка и паста за зъби, течен сапун, кърпи и други).

Уред за готвене

Какво е къмпингът без вкусно похапване сред природата? Разбира се, винаги можете да си запалите и огън, но дори тогава ще ви трябва поне една импровизирана скара, на която да приготвите пържолите и да ги слушате как ароматно цвърчат, докато вие сте се отдали на почивка, песни пред лагерните искри или игра с децата. За по-напредналите и дълго къмпингуващите препоръчваме и газови барбекюта, както и термос и изобщо пълно кухненско обзавеждане, за да не се наложи да се храните във вестник и с ръце (не че и така не е вкусно, но пък е по-чистичко).

„Мебели“

Разбира се, глупаво е да носите любимото си масажиращо кресло, защото идеята на вашето приключение е съвсем друга – да се откажете за кратко от удобствата на цивилизацията и да се отдадете не екстрите на природата. Все пак няма да е лошо да има къде да поседнете, да полегнете и да наредите къмпинг обзавеждането си. Чудесна опция е да заложите на къмпинг оборудване, защото тези маси и столове са компактни и практично се сгъват за лесно побиране в багажника. Още по-приятна ще е почивката е, ако разполагате и с хамак.

Удобно облекло

Не забравяйте, че се отказвате от суетата и сте там, за да си почивате. Мили дами, време е да слезете от високите токчета и да заложите на комфортно и практично българско спортно облекло – ardi-sport.com ще ви помогнат в начинанието. Между другото, с тези страхотни предложения като анцузи, блузи, спортни панталони и аксесоари ще се чувствате, но и ще изглеждате перфектно. А когато отново се върнете в градска среда, бихте могли да ги изпозлвате за любимите си спортни занимания в залата или на открито.