Защо да изберем качествени офис столове

офис столове и обзавеждане
0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Всеки собственик на фирма с офис желае да създаде обстановка за гостите си максимално уютна, приветлива и удобна. Това на първо място може да се постигне с интериора в работните зали и приемни помещения и на второ с офисното обзавеждане. Спокойно може да кажем, че визията на офиса е голямата визитна картичка на всеки бизнес. Вече не е достатъчно само да имате лъскав и красив уеб сайт, визитки и други рекламни материали. Клиентите и партньорите следят и за вашето офис представяне и имидж.

За съжаление обаче много български бизнесмени мислят само за гостите си и за представянето в техните очи. Влизайки обаче в работните пространства, където тружениците неуморно работят в седнало положение по 8-9 и дори 10 часа, положението е съвсем друго. Стари или изкурубени от времето и ползването бюра, неудобни и непрактични столове с коефициент на ергономия, клонящ към минус безкрайност, интериор който не носи вдъхновение…

А колко малко само е нужно. Ако оставим настрана имиджовата част на офиса и това, което показвате на клиентите си, трябва да се концентрирате върху покупката на удобни и комфортни офис столове за всеки служител. Едновременно с това трябва да изберете и съвременни и добре изглеждащи бюра или компютърни маси в комплект с шкаф или офис етажерка. За счетоводителя и деловодството може би ще трябва сейф или метален шкаф.

Но да се върнем на офис столовете. При избора им може да позходите по два различни варианта. Да закупите такъв стол, който е съобразен с изискванията на всеки служител и най-вече съобразен с неговата стойка, височина и тегло. Това обаче може да е свързано с прекалено много търсене, време загубено в консултации с фирмите, продаващи офис мебели както и цена, надвишаваща очакванията ви.

Другият вариант е да изберете офис стол, който има максимално много настройки на механизмите, на седалката, облегалката, подлакътниците и т.н. Ако се спрете на такъв модел стол, всичките ви служители ще могат да го персонализират и да им бъде максимално комфортен. Пак да си кажа мнението, че ергономичния офис стол не е разход, той е един вид инвестиция в продуктивност и здраве.

За съжаление не всички работодатели разсъждават като мен и при възможност купуват най-евтиното без дори да се замислят какво могат да причинят на своите служители.
В спомените ми веднага изплува печатницата в Надежда 1. Там работех като уеб дизайнер близо 2 години, преди да се отдам на собствена кариера.

Тогава млад и зелен не обръщах особено внимание на факта, че аз и моите колеги от дизайнерския отдел работехме седнали на обикновени посетителски столове. И така по 8-10 часа. Най-интересното е, че никой не повдигаше въпроса за здравословния аспект на това положение. Аз като зодия Овен и вечно непримирим със световните неправди реших да си занеса мой собствен стол в офиса. Надявах се това да направи впечатление на работодателите ми. Надявах се и евентално да ги смути.
За моя изненада те въобще не се трогнаха и казано с две думи „се направиха на ударени“. Но де не си помислите че те се гърбеха като нас? Шефа се беше обзавел с президентски стол от кожа и си гледаше кефа. Шефката и тя така. Да не са балами.

Е аз отдавна напуснах тази фирма и в момента работя за себе си в моята импровизирана агенция за уеб дизайн. В друга статия ще покажа моето офис обзавеждане, реализирано в домашни условия.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Вашият коментар