Основни цели на социалните мрежи

респонсив дизайн на сайт
0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

В ерата на хипер мобилността ще си поговорим за връзката между мобилния или още по-актуалния напоследък респонсив дизайн, социалните мрежи и тенденцията смартфоните да изместват лаптопите от ежедневните задачи.

Основната цел на една мобилна версия на сайт е общо взето стандартна за всички мобилни уеб сайтове. Мобилното преживяване на потребителя е от най-особено значение. По тази причина бързодействието и лекотата при зареждане е една от основните цели на мобилната версия. С развитието на социалните мрежи, постоянният поток от информация и бърз достъп до тях през мобилни устройства и лаптопи са сред приоритетите на повечето разработчици и дизайнери.

Целите на мобилната версия на сайта не се различават от тези пред настолната версия, но просто са представени в по-минималистичен вариант, поради ограниченията в разработването на мобилен или респонсив дизайн. С нарастващата употреба на мобилни устройства, достъп до мрежата вече не е възможен само от настолни компютри.

Всички съвременни уеб дизайнери и дивелъпъри се съобразяват с тези 3 фактора:
1. Изискването за респонсив дизайн и максимално удобно преживяване на мобилните потребители. Можете да анализирате своя сайт, дали отговаря частично или напълно на изискванията за responsive web design в специално създадения от Google тест за респонсив. Go to Mobile-Friendly Test
2. Бързата скорост на зареждане на сайта. Отново може да се доверим на класическия инструмент на Гугъл за page speed
3. Социализиране на личния или корпоративен сайт в ерата на WEB.2 и всички социални мрежи. В sharedcount.com може да добавите своя уеб сайт за анализ, до колко е харесван и споделян в социалните мрежи.

Необходимостта от свободното общуване сред младите е силно завишена последните години, като основното средство за подобен тип комуникация са точно социалните мрежи.
Свободното изразяване на мнение, споделяне на ресурси и медийни файлове са най-голямото предимство на социалните мрежи, които изграждат Интернет идентичността на човека.

Една социална мрежа предлага най-различни функционалности, като:

– личен профил в който може да попълва и организира своите интереси, преживявания, снимки и събития на които е присъствал, като цялата цялата тази информация, потребителят има възможност да подбере коя да бъде достъпна, както за всички, така за потребители на сайта, или само негови приятели
– групи обединяващи интересите на различни потребители, позволяващи публикуване на новини, видео клипове, галерии с изображения, бюлетини и коментари от потребителите
– събития – както студентски, така и други разнообразни
– мултимедия – възможност за публикуване на видео клипове и изображения
– новини или новинарски бюлетини

Това са само част от възможностите на социалните мрежи, като най-основните от тях обикновено се представят и в мобилната версия на сайта.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Вашият коментар